torstai 15. elokuuta 2013

Ennen lakkausta

Multa on kysytty monet kerrat että miten hoidan kynsiäni kun ne on niin pitkät ja kestävät, eikä liuskotu tai mitään. En usko että vastaus löytyy täysin siitä miten niitä hoidan vaan toisten kynnet taitaa luonnostaan olla vahvempia kuin toisten. Tunnen kuuluvani siihen luokkaan. No mutta, ajattelin kuitenkin kertoilla mitä teen kynsille ennen kun sivelen niihin uuden lakan päälle. (Jotkut kuvat on muuten tarkentuneet vähän huonosti, älkää kauhistuko!)

Ihan ensimmäiseksi poistetaan siis vanhat kynsilakat. Jotkut saattavat viilailla kyntensä ennen kuin poistaa lakan, mutta mun mielestä näin päin on parempi, sillä paljasta kynttä viilatessa muodon erottaa paremmin. Käytän itse Miramen öljypitoista kynsilakanpoistoainetta, joka sisältää asetonia. En ole tämän parempaa tatinaa tähän hommaan löytänyt.

Kynsilakan poistamisen jälkeen on hyvä pestä kädet, sillä sormiin jää melko varmasti pieniä pumpulipalloja kun kynsiä on hinkannut vanulapuilla. Tai itse ainakin käytän ihan normaaleja vanulappuja. Ja muutenkin sormet saattaa olla aika törkyiset lakanpoiston jälkeen niin pesemällä ne lähtee. Kynsilakan jämät täytyy kyllä putsata kynsilakanpoistoaineella.

Tämä kynsinauha -asia jakaa vähän mielipiteitä; toiset tykkää pitää ne ja toiset haluaa niistä eroon. Mä en tykkää yhtään että ne törttöilee tuolla kynnellä, joten aina kun ne on häiritsevän pitkällä niin eliminoin ne. Kynsi saa myös mukavasti lisäpituutta kun kynsinauhat on poissa tieltä.
Kynsinauhatyöntimellä työnnetään kynsinauhat irti kynneltä helposti ja hellästi. Se ei tunnu juurikaan miltään eikä vaadi suuria ponnisteluja.
Kynsinauhojen työntämisen jälkeen ne jää törröttämään kynnen juureen joten kynsinauhaleikkureilla ne saa kätevästi napsaistua irti. Leikkurit on todella helppokäyttöiset ja soveltuu täydellisesti juuri tähän hommaan muotonsa ansiosta. Tässä hommassa saa kyllä olla varovainen ettei napsaise terveestä nahasta kiinni. Melkeimpä kaikki ovat varmaan vahingossa niin tehneet, mutta se paranee äkkiä.

Viilausta ei tarvitse suorittaa joka kerta ennen lakkaamista, varsinkaan jos lakkaa hyvin useasti. Mulla kasvaa kynnet melko paljon jo viikossa, joten viilailenkin niitä suunnilleen kerran viikossa. Kynnen muotoa kannattaa ainakin parannella, vaikka pituus olisikin hyvä.

Tätä osiota en tee, ellen ole hoitanut kynsinauhoja. Eli kynsinauhaöljyä käytän siihen, että kynsinauhat ei kipeytyisi kun ne on leikattu pois. Ennen öljyn käyttöä kynsinauhat oli melko arat parikin päivää leikkaamisen jälkeen, mutta sen ansiosta ei ole ollut enää mitään ikäviä tuntemuksia kynsinauhoilla.

Kynsinauhaöljyn käytön jälkeen pitää muistaa pyyhkiä kynnet hyvin ennen lakkausta, sillä kynnen pinta tulee helposti myös öljyiseksi kynsinauhoja öljytessä.

Lisätietoa tuotteista ja muusta saa kysymällä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on aina enemmän kuin tervetulleita! :)